Üzlet neve: Dózsa mozi
Üzlet címe:Dunaújváros, Dózsa Gy tér 1
Kedvezmény mértéke:Minden kártya tulajdonos a megvásárolt mozijegy mellé kap egy 1csomag natúr pattogatott kukoricát egy kártyával max 2 csomag kukorica adható.Felhívom minden kártya tulajdonos figyelmét , a moziban tapasztal sorozatos visszaélések miatt a mozi a következő kitétel szabta:csak a saját névre kiállított kártya használható ellenkező esetben a mozi a nem saját tulajdonú kártyát bevonja és azt a jogos tulajdonos csak nálam veheti át. Kérek mindenkit erre nagyon figyeljen a kellemetlenségek elkerülése végett.
Telefon sz.: 25/409-809
Nyitva tartás: Hétfő-Vasárnap:15-20
Bemutatkozás:
Az ország akkori legkorszerűbb „mozipalotáját” a „Megvédjük Cáricint” című szovjet filmmel avatták fel ünnepélyesen 1951. december 20-án (egy nappal a Sztálin-szobor leleplezése előtt). Az átadáson jelent volt az akkori népművelési miniszter, Mihályfi Ernő is, akitől a sztálinvárosi tanács nevében Berecz Bertalan, a végrehajtó bizottság elnöke vette át a filmszínházat.Az építkezést Sztálin 72. születésnapjának tiszteletére indított munkaverseny keretében indították. A kivitelezés azonban nem ment zökkenőmentesen, s erről a korabeli újság, a Sztálin Vasmű Építője, több felháborodott cikkben számolt be.A Dózsa mozi mellett 1951-ben nyílt meg a városban két másik mozi is: február 21-én a faluban (Dunapentelén) a Szabadság Filmszínház és augusztus 17-én a Vasmű szabadtéri mozija.
A három intézményből a Dózsa mozi – 63 év elteltével – még mindig eredeti funkciójának megfelelően, a korok műszaki kívánalmait követve várja a nézőket.A Szrogh György által szocreál stílusban tervezett Dózsa mozi (és az I. számú Rendelőintézet) a kulturális miniszter 2004. április 13-i rendeletével műemléki védettséget kapott, környékét pedig műemléki környezetté nyilvánította.
Egyéb kulturális lehetőségek:filmvetítések iskolák, csoportok részére, program és koncertszervezés és terem bérlési lehetőségekkel vár minden kedves látogatót.