Cím: Orfű Dollár út 34
Kedvezmény: 03.15-07.10 08.24-11.1 13%
07.10-08.23 8%
Nyitva tartás: március 15-november 1
Telefon sz.: 30/414-96-92
Weblap cím: http://www.adamkoapartman.hu/
Bemutatkozás:
A 2013-ban újjáépített Adamkó Apartmanház modern, igényesen kialakított, bútorozott, led tv-vel és erkélyen elhelyezett kerti bútorral felszerelt, kültéri medencés apartmanház a Pécsi tó partján közvetlenül az Aquapark mellett helyezkedik el.
Központi elhelyezkedése ellenére kellemes, nyugodt pihenést biztosít vendégei számára.
A modern jól felszerelt apartmanjainkból az Orfűi panorámában gyönyörködhetnek.
Panorámás, teraszos apartmanjaink különböző nagysága – egyszobástól háromszobásig, kétfőstől hatfősig – vendégeink személyre szabott választását segítik elő. Minden apartman franciaágyas, fürdőszobával, felszerelt konyhával (kerámialapos tűzhely, mikró, vízforraló, edények, tányérok, evőeszközök), légkondicionálóval, hűtőgéppel, színes Tv-vel, kábel tv csatornákkal, valamint wifi-vel rendelkezik.
Az apartmanházhoz saját stég tartozik. A parkosított 3000 m2-es udvarban 9,5*3,5m-es medence, napozó terasz, fedett kiülő, kerti grill, játszótér szolgálja vendégeink tartalmas kikapcsolódását.
Vendégeink gépjárművei részére zárt parkolót biztosítunk.
A pihenést és kikapcsolódást elősegíti a szállás közvetlen szomszédjában található kerékpár és vízi sporteszköz kölcsönző.
Az érkezés napján a szállás 14 órától foglalható el a szállásdíj megfizetése ellenében. Távozás napján 10 óráig kérjük az apartmant elhagyni. Foglalását 30 % előleg megfizetésével tudjuk elfogadni. Lemondás esetén a foglaló nem jár vissza.
OTP Szép kártyás fizetést elfogadunk.
A lemondási határidő az érkezést megelőző 7. nap 12:00-ig lehetséges. Az apartman ár az idegenforgalmi adót nem tartalmazza.
Programok
Orfű község Baranya megyében, a Pécsi kistérségben, Pécstől mintegy 14 km-re észak-északnyugati irányban, a Mecsek hegyhát közepén helyezkedik el.
Legfőbb vonzereje a falunak a hatvanas, illetve hetvenes évek során megépített 3 mesterséges tó, név szerint az Orfűi, a Pécsi, illetve a Herman Ottó tó. Az első kettő turisztikai jellegű, míg a Herman Ottó tó inkább tájvédelmi jellegű, fürdeni nem, csak horgászni lehet benne. Az üdülővendégek szórakozását, kikapcsolódását és pihenését szabadvízi és kiépített strandok, sportpályák, lovardák, illetve a tavakon horgászati, kajakozási, vitorlázási és csónakázási lehetőség szolgálja.
Látványosság a Kemencés Udvar és Tájház, mely kivételes néprajzi gyűjteménnyel rendelkezik, az Orfűi Malommúzeum és a Vízfő Forrás a tanösvénnyel. Az Orfűi Lovasnapok, díjugrató versenyek, öttusa és a régi időket idéző vadászlovaglások emelik ki Orfűt Baranyában a lovassportok központjává, továbbá lehetőség nyílik a Mecsek egyedülálló barlangrendszerében való kalandtúrázásra. Otthon érezhetik magukat a vadászat és a kirándulás szerelmesei is. 10 km-es körzetben termálvizes fürdési lehetőség található Magyarhertelenden és Sikondán. Abaligeten cseppkőbarlang és Denevérmúzeum látogatható.
Családi programok
Strandok (Aquapark és Szabadstrand)
Családi séták
Könnyed családi kerékpártúrák
Egynapos kerékpártúra útvonalak
Lovaskocsizás és lovaglás : Tekeres, Rácz tanya, Bános Állatsimogatás
Orfűi Tájház és Kemencés Udvar
Játszóterek:
Tekeresi játszótér a gátnál, focipályánál a faluközpontban
Minigolf
Tenisz
Barlangtúrák:
Abaligeti cseppkőbarlang (A Mecsek egyik legismertebb és legnépszerűbb természeti látnivalója a különleges formakincséről, cseppköveiről híres Abaligeti-barlang, mely a járat teljes hosszában folyó pataknak köszönhetően ma is fejlődik, változik. A barlang 466 méteres főága gyalogosan kényelmesen bejárható, óránként induló barlangi túravezetés keretében (az utolsó vezetés zárás előtt egy órával indul). Klímája a légúti, allergiás és asztmatikus betegségekben szenvedőknek hoz enyhülést. A hőmérséklet a barlangban 10-13 °C, a páratartalom 97%-os. Program időtartama: 1 óra)
Mészégető-források barlangja
Trió- és Szuadó barlang
Látnivalók 30 km-es körzetben:
Pécs, a kultúra városa (Zsolnai múzeum, Dzsámi, Széchenyi tér, Bazilika, városnéző séta)
Magyarhertelendi termálfürdő
Bikali Élménybirtok
Mecsextrém park